Theater ‘Zie de mens’

Theater ‘Zie de mens’ in de Sluisfabriek in Drachten

Op 30 september en 1 oktober wordt in Sluisfabriek te Drachten de theatervoorstelling Zie de mens opgevoerd. Hiervoor wordt de oude fabriekshal omgetoverd tot theater. Er zijn 9 acteurs die elk op een eigen podium staan. De toeschouwers zitten daar midden tussenin, op 1,5 meter van elkaar. Zo is de voorstelling coronaproof en toch intiem. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Platform Kerkelijk Smallingerland.

Zie de mens wordt voor u gespeeld door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting, een multicultureel theatercollectief van mensen die leven in kansarme en kwetsbare situaties, en theatermakers. Samen nemen zij u mee op een poëtische reis door de Nederlandse samenleving, zoals deze gezien en beleefd wordt door mensen aan de voet van de maatschappelijke ladder. Zie de mens is een persoonlijk document gebaseerd op autobiografische geschiedenissen uit hun leven. Zo brengt de theatervoorstelling op een authentieke manier een wereld over het voetlicht, die gewoonlijk ongezien en ongehoord blijft.

Naast dat Zie de mens een bijzondere theaterervaring is, dragen wij onze kennis van armoede over en roepen op tot solidariteit met allen die kansarm en kwetsbaar zijn. Op die manier hopen wij mensen te inspireren om samen te bouwen aan een inclusieve samenleving, waarin iedereen zich thuis en veilig voelt.

Enkele reacties van toeschouwers:

 “Een heel sterke voorstelling. Bijzonder hoe de spelers een levensecht verhaal vertolken. Soms confronterend, dan weer kunstzinnig”.

“Fantastische voorstelling!! Goed acteerwerk, creatief concept. En bovenal het thema Zie de mens. Een hartverscheurende oproep om in de systeemwereld ondergeschikt te maken aan de menselijke maat.

ZEER DE MOEITE WAARD, om verschillende redenen: de authenticiteit van de verhalen die door de ervaringsdeskundigen worden verteld; de fantastische tekstregie; het gedreven spel; de prachtige vormgeving”.

“Het is een rake voorstelling die mij ook echt heeft geraakt.”

De voorstelling is gratis toegankelijk. We verzoeken u vriendelijk om u aan te melden.

 

Waar:                   De Sluisfabriek

Adres:                  Tussendiepen 6, Drachten

Wanneer:           Vrijdag 30 september om 20u00 (ontvangst vanaf 19u15)

Zaterdag 1 oktober om 20u00 (ontvangst vanaf 19u15)

Kosten:                Gratis. Vrije gift na afloop

Aanmelden:      Reserveer hier uw ticket: wresinskicultuur.nl/aanmelden

Deel dit bericht op sociale media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email