Op 24 Oktober hebben vrijwilligers van de Voedselbank een training Voedselveiligheid gevolgd in de Sluisfabriek. Het doel van de training was continuïteit in het uitdelen van kwalitatief goed en (veilig) voedsel volgens de normen van de NVWA (Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit). De training was vooral praktisch van aard om te helpen bij het werk van de vrijwilligers.

Er werd een presentatie gehouden door Bert van Efferen en Cor van de Boogaard, beide werkzaam voor de VBN ( Voedselbank Nederland). Enkele onderwerpen die zijn besproken:

  • Hoe gaan we om met verse groente, wanneer wel en wanneer niet uitdelen.
  • Mag de verpakking van producten met een compleet etiket worden opengemaakt?
  • De temperatuur van voedsel is cruciaal voor voedselveiligheid. De bijbehorende vraag is: Waar moet op gelet worden bij het temperaturen van vlees?

Na de pauze zijn er 5 groepjes gemaakt en deze hebben een aantal vragen behandeld. Tot slot zijn deze vragen in de grote groep besproken. Al met al was het een leerzame training en hebben de vrijwilligers genoeg kennisvergaard om deze goed in de praktijk uit te voeren.